Wednesday, January 04, 2006

Prvi zalogaji 2006

Malo po malo, ovo kao da i nema neki ukus, zar ne... Čekaj, stani... Ipak ima, malo slatkasto, nešto pomalo gorko, ali celokupan utisak ne bi mogao biti ni gori ni bolji. Tu je negde. U sredini, nit smrdi nit miriše.

Kako je počela ova nova a završila se ona tamo stara tako ljudski (bolje rečji čovečiji) principi nalažu da se trebaš osećati kao da započinješ nov početak. Jer gotova je prethodna godina, odradio si neki svoj posao, sumirao uspehe i neuspehe, uspone i padove, i počinje nova epoha u tvom životu. Neki (kao što je to recimo Beat) kažu da je to novo poglavlje u čovekovom životu, prilika da se započne nešto što nisi odradio prethodne godine, možda isprave greške koje si načinio, učiniš sebe boljim.

E, pa ok. Neka bude. Daleko od toga da ne verujem u to, šta više skoro se apsolutno slažem. Ali šta ćeš kada prvi dani Nove Godine ne deluju baš tako. Deluju sumorno, nestvarno, kao da se trijesprvi na prvi nisam proveo najbolje no ikada. Očekivao bi čovek da oseti zračak sunca na svom licu u trenucima kada se budi, da onako teatralno ustane, rastegli se dok lagana (optimistička) muzika prati radnju a nakon svega toga počne dan bolji no ikada. Hm... Ne, nije ni u jutru problem.

Hajde da se vratimo opet na... pa, početak. Ukus. Nešto između slatkog i gorkog. Slatko - jerbo je zaista kraj jednog poglavlja u mom životu. Bitnog. Dosta stvari se privode kraju, recimo fakultet, pa abnormalna količina posla koji samo čeka da budu završeni (aliluja, aliluja), skupila se neka simbolična crkavica i tome slično. Preslatko - neke stvari kao što su devojka, prijatelji - odlično stoje. Neki bolje nego ikada i to me fantastično raduje.

Gorko? Ne, nije to što ti poslovi nisu završeni, pa se od cvaj-tauzand-zeks očekuje da bude još produktivnija i sa još mnogo više konkretizovanijih uspeha već samo taj osećaj. Hunch. Ukus, da nešto ne počinje kako treba. Biće možda da jednostavno nisam gricnuo 2006 dovoljno, pa da je ustvari to samo predrasuda. Treba jesti malo po malo, pa ćemo videti konačan ukus za koji mesec, jel'te :)

Hm... Šta vi mislite? Trip? Osećaj? Ili ja stvarno počinjem da lupetam?!

No comments:

Post a Comment