Monday, April 17, 2006

Mrzim spinnere

Globalni fenomen kiča i šunda koji doduše već duže vreme hara automobilskom scenom, pretvorio se i u lokalni fenomen. Od skora se na većem broju automobila, pogotovu taksi vozila mogu videti ultra-giga-hiper moderni spineri koji nemaju nikakvu drugu ulogu sem da čine da točkovi stoje kada se vozilo kreće i obrnuto.

Pitate se, zašto li je ova budala zbog zoga toliko ogorčena? Ne, nisam ogorčen, već jednostavno - mrzim takvu poplavu kiča i šunda u meni omiljen automobilski svet. Glupost.

Realno gledano, možda, ali samo možda ovo ima neku svrhu. Osim estetske naravno. Svrhu da zadivi pripadnice suprotnog pola (primenjivo samo u USA) ili pripadnike istog pola. Ustvari, ove druge da dovede do granice zavisti. I to naravno u slučaju aluminijumskih spinera, koji su ustvari felne sa dodacima. Plastici se niko, naravno razuman, ne divi.

U Srbiji, gde čisto sumnjam, mogu da se kupe aluminijumske felne sa spinerima, same plastične spinerske radkapne uzimaju maha. Taksisti, uglavno zadrigli i debeli, sa povišenim krvnim pritiskom i ulubljenim vozačkim sedištem, ponosito izbacuju laktove i nabace onaj osmeh - "Ha, ja imam ovo... šta god da je, a ti nemaš, jadniče!". Ostali, izgleda, za sada imaju malo ukusa. I mozga naravno.

Dođe mi da priđem svakom takvom maloumnom vozaču, pljunem ga u lice, i nogama izlupam po njegovom ponosu u tom momentu. Naravno, mislim na spinere, ne na polne organe.

Još jednom - spineri: glupost. Čista glupost. Mrzim ih.

No comments:

Post a Comment