Thursday, August 03, 2006

Kvazi-projekat, recimo uspešan

Posle dužeg vremena čeprkanja po Evolve "software"-u, napokon sam ga prokljuvio i došao do fantastičnog saznanja da je zaista (kako naš narod voli moderno da kaže) "ni za kurac". Toliko komplikovano čedo asp i aspx (eeeej, .NET bre!) tehnologije nisam mogao da ukačim. Ako hoćeš da promeniš izgled prodavnice, valjano ćeš krv propišati da bi dobio ono što želiš. Milion mesta. Na milion mesta treba da gledaš i da menjaš, a do stranica koje bi da izdizajniraš... nekada ne možeš ni da stigneš. Strana puca.

Elem, posle onog "spusta" osećanja od pre dva dana, uspeo sam juče i danas da stisnem petlju i da izdizajniram mockupove, kako bi se klijent napokon čuo umiljatim glasom i dao + ili - kritiku na moj rad. A dosta toga je ograničeno. Proklete boksove sa leve strane ne mogu da odvojim. Padding (da, da, cellpadding) se primenjuje na kompletan levi side-bar. I već dva dana IE sa otvorenom aplikacijom, gledajući šta mogu a šta ne mogu. Neki tekst ni ne mogu da menjam, kao tupave komentare - you are not logged on. A šta ako se korisnik Sign in-uje, a ne Log on-uje? Šta onda, pitam vas?

Tako da je zaključak - Evolve je glup. Stvarno glup. Mislim, uopšte nije evoluirao, već se degradirao. Moj mockup, nadam se da će moći efikasno da se pretoči u sajt koji će zaista ličiti na nešto. A dokle, videćemo. Dokle klijent ne krene preterano da čeprka po administraciji i doda nešto što ja nisam izdizajnirao. A nisam izdizajnirao zato što nisam mogao da vidim ili je strana pucala. Voila. Evo na kraju i mockupova, feast your eyes...

Mockupovi su vlasništvo firme Gowi Group, čisto ako nekoga interesuje. Copyright i all rights reserved, se naravno podrazumevaju.

No comments:

Post a Comment