Monday, November 06, 2006

Highly addictive: Battlestar Galactica

Serija čiju je licencu, kako mi je Vili preneo, zakupio RTS je još jedna od retkih koja je uspela da mi ugrabi veliku količinu pažnje i uzme više od sat vremena dnevno, zakucavši me za ekran televizora. Battlestar Galactica sam uspeo da nabavim u DivX formatu i to prve dve sezone koje su već emitovane na američkom kanalu Sci Fi, ali i u našem susedstvu, na HRT2 (odnosno, na ovom drugom su emitovali do skora). Eto još jednog dokaza kako su naši najbliži susedi uvek jedan korak ispred nas. Naravno, u pitanju je remake serije iz 1978. godine.

Cast iz serije Battlestar GalacticaBattlestar Galactica je, najblaže rečeno, visoko zavisna. Počeo sam da gledam u prošli ponedeljak i za nedelju dana uspeo da odgledam pilot film koji se sastoji od dve epizode od sat-i-po, kompletan prvi serijal (13 epizoda) i nešto od drugog serijala. Moraću da smanjim, zaista, jer preterujem i serija pretenduje da utiče negativno na moje učenje.

Ovo je jedna od retkih naučno-fantastičnih drama, koja je tako dobro iskombinovana da momenti kada čak ni nema borbe u svemiru, letelica i svega toga - deluje snažno i upečatljivo. Naravno, obzirom da je u pitanju priča koja prati glavne likove na svemirskom brodu u potrazi za legendarnim mestom "Zemljom", posle velikog masakra od nihove čeljadi, Cylon robota - nije ni čudo da se ta nota "naučne fantastike" uvek oseća i efikasno provlači kroz svaku epizodu. Likovi su dobro osmišljeni, i priča oko svakog je komplikovana i zapetljana i obećava dobre epizode. Naravno, dešava se da kada odgledam jednu, moram odmah nakon toga i sledeću - jer ne mogu da propustim šta se desilo nekom od glavnih likova u seriji. Highly addictive!

Za one koji bi da saznaju malo više o ovoj seriji, evo linka ka sajtu Sci Fi-a, kao i link ka domaćoj sceni Battlestar Galactica-e. Ah da, a omiljeni likovi? Definitivno William Adama (Edward James Olmos) i Kara Trace "Starbuck" (Katee Sackhoff). Ostali nisu loši, zaista, ali ovo dvoje moram da izdvojim.

No comments:

Post a Comment