Friday, May 11, 2007

Setili se ljudi...

Gospoda Vladari se setili i pružili jedan drugome ruku... Pomirenja? Razumevanja? Pojma nemam, znam samo da je formirana Vlada...


Eto došlo je i njima iz d****a u glavu i setili se da formiraju kabinet Vlade. Ko bi rekao, sav onaj strah koji je postojao ne samo kod građana već i kod svih stranih investitora je bio potpuno neosnovan i neopravdan. Ničim izazvan.

Elem, kako su javili na B92, napokon su se setili i trojac T-K-M je postigao dogovor. Mislim, osim sitnih troipomesečnih sporečkanja (psovanja majki, očeva, bliže i dalje rodbine, izvlačenja ušiju, svlačenja helanki i optuživanja svakog za sve i svašta) dogovor je ostao skoro identičan kao i sa početka. Gospodin Đelić nije odabran za premijera, a gospodin Koštunica će ostati na tom istom mestu. Možda najsmešnije je završio gospodin Tomislav Nikolić koji će verovatno uskoro ostati bez mesta predsednika skupštine Republike Srbije.

Ono što je najsmešnije je ta straaaaaaaašna reakcija zemalja Evropske Unije i SAD kako ni sa kojom vladom u čijem su sastavu članovi SRS-a neće sarađivati. Pa izjava o uvođenju vanrednog stanja, zastrašivanje domaćeg auditorijuma i zasmevanje "razgovorima" u narodnoj skupštini... Pa zamrzavanje pregovora o viznim olakšicama, nepodizanje zastave EU tokom Srpskog predsedavanja Saveta Evrope, ogroman (možda i rekordan) pad akcija na Belex-u i kao šlag na tortu - skok evra na 82.5. I po potpisivanju sporazuma o vladi dobili smo (što je najsmešnije) sve obrnuto: nastavak pregovora o viznim olakšicama već u utorak, i pored neizručivanja optuženih Karadžića i Mladića (a ko to kaže da su u Srbiji?!) momentalan nastavak pregovora o sporazumu o asocijaciji i stabilizaciji (kako kaže naš drugar Oli Ren), zatim rekordan rast akcija Belex-a, a verujem da pogađate i poslednju stvar - vrlo verovatno i pad evra :)

Mislim da neko ko je normalan nije ni mogao da vidi drugačiji scenario. Sve u pet do dvanaest, silno nerviranje ljudi u Srbiji i ta napetost i glupave i neodgovorne izjave od svakog od političara u Srbiji doveli su do toga da svako od nas oseti gorčinu u ustima i da se zapita gde smo i šta radimo. I ne samo mi, naročito oni koji predvode državu. Elem, još jedna stranka je zauvek izgubila i trunčicu poverenja kod mene, ostala ih je šačica. Videćemo koliko će i to trajati. Verovatno ću na kraju i ja postati birački apstitnent, kada me sve stranke jednostavno iznevere i pokažu kako ih je briga samo za sebe i ni za koga više.

A kao pozadinu svega ovoga mogu da vidim i naglu kupovinu akcija od strane nekoga kada su akcije pale, kako bi ih svega dan-dva posle toga, nakon ovog skoka opet prodao. Neko se tu dobrano omastio...

1 comment:

  1. Teško da mogu da budem srećan što je BT spustio gaće i natrtio se Koštunici pred celim svetom. Međunarodnoj zajednici je svejedno, dobiće sve što traže od ove Vlade, ali međunarodna zajednica ne živi u ovoj zemlji Velje Ilića, Jočića i Koštunice.

    ReplyDelete