Thursday, June 28, 2007

Odmor 2007

Ako vam kažem gde ću i ove godine biti na odmoru pomislićete da sam zaista neki veliki obožavatelj tog mesta. Što kaže moj kolega Vili...

Goxxy, ima i drugih mesta za odmor osim Zlatibora!

Nije da za mene nema drugih mesta (prethodne dve bili smo na istom mestu), ali su se okolnosti ovaj put poklopile i to u korist - pogađate već - Zlatibora. Osim činjenice da nije preskupo mesto za odmor, da mogu svojim Sputnikom bez ikakvih problema (pu, pu, da ga ne ureknem) doći tamo i da imamo još mesta da obiđemo pre i posle odmora - zaista se ova planina nameće kao jednostavno i praktično rešenje ove godine. I ove godine, odnosno.

Biljana i ja na Zlatiboru prošle godine

Biljana i ja prošle godine na Zlatiboru, kada smo išli da vidimo vodopade kod Ljubiša


Elem, iako ima još nešto više od tri nedelje od kada počinje mojih dve nedelje punjenja baterija, plan je već dobrano razrađen i utanačen. Ideja koju Bilja i ja imamo je da 21. jula odemo u Bosnu, kako bismo videli njene rođake (iliti: ona videla, ja upoznao njih, oni upoznali zeta u pokušaju), zatim 25. krenemo ka Srbiji i Zlatiboru. Tamo ostanemo 7 noći i krenemo put Kragujevca kod mojih rođenih stričeva, sestara i brata, gde ćemo prespavati noć izmeđi prvog i drugog avgusta. I drugog avgusta krenemo nazad, put Pančeva. Total, put od jedno 2.000 kilometara. Kada se računa i vožnja gde sve planiramo da idemo... biće i 2.500 kilometara.

E, ovaj put planiramo da posetimo sve što smo posetili i prošle godine, ali natenane. Mokru Goru (po lepom vremenu, nadam se), Mećavnik, Sirogojno, vodopade, Vodice, Ljubiš, Tornik, spomenik i da to uradimo samo nas dvoje. Bez bicikala ove godine, bez ikakvih komplikacija sa društvom (iako ih nije ni bilo prošle godine, ove godine bi ih sigurno bilo jer je kuma Jeca trudna), bez obaveza i sa puno entuzijazma i želje za putovanjem i odmorom. Već pre mesec dana konstantno govorim kako jedva čekam dvajes'prvi jul da se spakujemo u Lajku i napokon krenemo.

Naravno, pre kompletnog putovanja treba da odradim neke stvari na kolima, kao što je zamena sve četiti opruge i eventualno prednjih amortizera, završetak kožnog enterijera i kompletan pregled stanja pred put. Ne želim išta nenadano da nam se desi, odnosno - ne volim iznenađenja. Iako imam jako pozitivno iskustvo sa putovanjem na Zlatibor i sa kolima koja nikakve probleme nisu pravila, imam tu dobru naviku da se kola pre većih putovanja maksimalno provere i srede. O tome kada se taj posao bude završio.

A do tada, do odmora, putovanja, svega što nas čeka - tri nedelje priče, događaja i vrlo uskoro - redizajn bloga u skladu sa letom koje je već počelo...

No comments:

Post a Comment