Tuesday, December 25, 2007

Stan - mesec dana od početka radova

Kupatilo, u toku radova

Naše kupatilo u jednoj od najgorih faza renoviranja.


Goxxy Flickr foto galerija

Prošlo je tačno toliko od početka radova u Biljinom i mom stanu. Osim izuzetnog uspeha za tih mesec dana po pitanju urađenog u poređenju sa vremenom, znanjem ljudi pa i uloženim parama, naročiti uspeh za mene bio je što sam urađeni posao uspeo da uskladim sa stvarima kao što su odbrana diplomskog rada, privatni posao pa i određene privatne stvari.

Zaista je izuzetan napor ali i izazov upustiti se u renoviranje stana. Iako stvarno nisam znao niti da štemujem, da zamešam gips ili da bilo šta što se tiče renoviranja uradim, nisam nimalo gadljiv da takve stvari naučim. Nikada ne znaš kada će ti stvari kao takve zatrebati.

Pored originalnih zamisli, jednu smo eliminisali a par smo morali da modifikujemo. Ali dosta toga je urađeno. Osim strujne instalacije i skoro završenih pločica, komplenog kupatila i vodovodne instalacije, uspeli smo da zamenimo ulazna vrata, očistimo maksimalno stan, a sinoć smo posle mesec dana ponovo povezali grejanje i uspešno ga opet pustili u rad.

Biljana u novom kupatilu

Biljana u našem svežem renoviranom kupatilu... skoro gotovom.


Goxxy Flickr foto galerija

Neko će reći da ovo i nisu neka dostignuća, ali ko god bude došao u situaciju da mora nešto da radi da bi stvorio sebi uslove za život - svakako neće. Stoga, svaki trenutak koji iskoristimo za rad u stanu, svaki minut koji provedemo tamo zarad čišćenja, gletovanja, štemovanja... vredan je. I to višestruko.

Ali, šta vam više mogu reći... I dalje ima puno toga da se radi, ali šta je urađeno možete videti na slikama na Flickr-u. Od početka, pa do kraja, sve što je urađeno. Najslađe u celoj priči je da je juče do stana svratio i prethodni vlasnik. Njegov pomalo kiseo izraz lica mi je dovoljno rekao - pozavideo je na novom izgledu stana. Da li je zažalio zbog prodaje... ne verujem. Mada, više me to ni ne interesuje. Ostaje nam samo želja da i preostali deo posla što pre završimo i da se što pre uselimo u naše gnezdo :)

No comments:

Post a Comment