Wednesday, February 06, 2008

B92.net puk'o... Ustvari puca stalno

B92 opet pao

U poslednje vreme B92 očigledno ima problema sa serverima na kojima hostuje svoju prezentaciju, nebitno da li su njihovi ili tuđi. Redovno se dešava u toku dana padaju segmenti sajta ili da je pak ceo sajt nedostupan. Šta reći kada očekujete da ćete pročitati najnovije vesti a dočeka vas ovakva stranica, kao gore prikazana.

Mogu zamisliti kakva je situacija bila u vreme izbora, ili kada su u toku veliki politički, sportski, društveni događaji pa ljudi stalno žele da su u toku. Ustvari, ne moram da zamišljam - doživeo sam. Prvo HTTP 503, a kasnije i HTTP 404. Dakle, stalno pada. Pretrpano. Previše posetilaca. A možda je premalo resursa da se sve to potera da radi pouzdano i konstantno?

"Žao nam je, stranica privremeno nije dostupna". Žao mi je, sve ređe ću vas posećivati, ako sajt ne bude pouzdaniji. Postaje frustrirajuće. Isuviše.

2 comments:

  1. Gledaj to sa svetlije strane umesto da si sedeo uz monitor i citao tamo neke vesti na b92 dobio si priliku da odes sa kolegama na na kaficu u coffee shop ;)

    ReplyDelete
  2. Predpostavljam da je sajt B92 meta napada zbog mnogih njihovih emislija koje govore o kriminalu kao što su "Insajder", "Poligraf"...

    ReplyDelete