Friday, February 08, 2008

Kada tražiš ne nađeš. Kad ne tražiš nađeš.

Evidentno je da je Marfi i njegovi famozni zakoni sveprisutan u mom svakodnevnom životu. Dokaz za to jesu događaji koji su obeležili prethodnu i ovu nedelju a kulminirali juče. Naime, tačno dve nedelje smo u potrazi za garniturom kojom bismo oplemenili našu dnevnu sobu, kao i za garniturom stola i stolica za trpezariju. Na stranu što ima onoga što nam se sviđa, ali to u velikom broju slučajeva znači da i košta. I previše.

Prekjuče smo se videli sa Borkom i Brankom i od njih dobili savet da svratimo u Zemun, u Simpov salon. Navodno su tamo stalni popusti na robu ali i roba sa greškom koja se može itekako povoljno pazariti. Ne budemo lenji, Sputnikom direktno posle posla krenemo za Zemun bez ikakvih očekivanja da ćemo naći nešto kvalitetno. Đavola nećemo. Kada najmanje očekuješ, ili uopšte ne očekuješ desi ti se da nađeš ono što želiš. Trpezarijski set - sto i šest stolica. Sto masivan a stolice presvučene eko kožom. Fantastično. Mahagonija, koja se super može složiti sa wenge i natur, kakva će nam biti kuhinja. I kupimo mi, šta drugo. Sa osmehom na licu krenemo nazad kući konstantno razgovarajući da li bismo neku od pogledanih garnitura za dnevnu sobu.

Sto za šestoro

Naš novi trpezarijski sto za šestoro


Goxxy Flickr foto galerija

Da dokažemo da Marfi itekako postoji, pokazaće i kraj priče. Dođemo mi u Pančevo i Bilja se seti jednog salona tačno na putu prema njenoj zgradi. Nisam hteo da i tu svraćamo, sipila je kišica a vetar duvao poprilično. I ipak nevoljno parkiramo i uđemo u salon. Kad ono... eto garnitura koja nam se dopada. Koliko košta? Manje od svega što smo do sada videli! I za te pare dobijete ogroman trosed, 2 fotelje i tabure, od kojih se sve razvlači. Sve! Da čovek ne poveruje da smo uspeli da nađemo tačno ono što tražimo, a uz to je povoljno i sa pregršt mogućnosti (kutija za posteljinu, razvlači se svaki element...)

Ošacovana garnitura

Ošacovana garnitura za dnevnu sobu - štof i eko koža


Goxxy Flickr foto galerija

Dakle, ako zaista tražite nešto što vam se sviđa - ne tražite. Uopšte. Jer nećete ni naći. Već ćete onog momenta kada zaista odustanete i budete bezvoljni naleteti na ono za čim žudite. I to povoljno :)

No comments:

Post a Comment