Monday, February 04, 2008

Kraljevski pljeskavičar

Lokalni "Burger King"

Lokalna prčvarnica, kao kopija svetski poznatog Burger King-a


Goxxy Flickr foto galerija

Znam ja da smo mi, Srbi ponekada poprilično neinventivan narod, pa neka smo i nebeski, ali da li smo zaista toliko tupavi i nedorasli da ne možemo da smislimo valjano ime i logo za lokalnu prčvarnicu? Da li je zaista moguće da smo stvarno takvi? Pre neko veče šetam se sa društvom i zapazim ovo čudo nataknuto na plastiku iznad vrata. Šok, izuzetan šok. Ne onaj blagi, uz smeh zbog idiotizma vlasnika prčvarnice, već muk zbog neverice da smo toliko obesni...

Logotip takav-kakav je, skoro identična je kopija logotipa Burger King-a, tako što je promenjen font - naravno nađen je što sličniji mogući jer se nema vremena kopirati sve 100% po poslednje sitnice, ime firme (mislim, šta može drugo da asocira na kralja nego royal) i tako što je nataknuta kruna povrh logotipa. Pametno i originalno, nema šta!

E, pa takvi kakvi smo, i kakvi su nam privatnici - propašće(mo) svi zaredom. Pogotovo oni koji (na neodređeno vreme) ljubazno pozajmljuju logotipe poznatih svetskih brendova. Očekujemo uskoro prodavnice pića - kopije Coca-Cole, zatim prodavca automobila sa logotipom kopije Mercedesa i sličnih li anomalija. Vrhunac ćemo tek doživeti!

1 comment:

  1. Ih, pa ima u Nishu u samom centru "King Burger" koji su se jos manje potrudili :D

    ReplyDelete