Friday, February 01, 2008

Stan - dva meseca radova

Polako ali sigurno Bilja i ja se približavamo završetku radova u našem stanu. Malo više od dva meseca nakon početka radova, sve lagano dolazi na svoje mesto. Nakon prethodno urađenih radova na vodovodnoj i strujnoj instalaciji, ali i postavljanja keramike i renoviranja kupatila došli su na red molerski i parketni radovi. Evo, baš dok kuckam ove redove majstor za parket je u stanu i radi svoj posao :)

Dakle, ono što je jako bitno jeste da su za ovih mesec dana urađeni skoro kompletni radovi na gletovanju zidova, šmirglanju viška glet mase, ali i postavljanja gipsanog zida za špajz. Takođe, išmirglana je i kompletna drvenarija (spoljna i unutrašnja) i skoro sva je prefarbana osnovnom bojom, pregitovana i ponešto je prefarbano belom bojom. Ipak, najveći iskorak smo napravili, čini mi se, onaj dan kada je majstor došao a Bilja i ja izabrali boje za zidove. Kakav kontrast! Od one očajne roze, preko flekavih i ištemovanih zidova, bledo žutih gletovanih zidova i naravno za kraj - boje koje smo izabrali. Zelena za kuhinju i dnevnu sobu, žuta za hodnik i narandžasta za spavaću. Oduševljenje i osmesi na našim licima! Pogledajte samo u četiri koraka kako izgleda deo kuhinje koji je preživeo najviše promena.

Zid u kuhinji nakon iseljenja

Kuhinjski zid nakon iseljenja prethodnih vlasnika


Goxxy Flickr foto galerija

Kuhinja totalno razbijena

Kuhinjski zid sa totalno razbijenim pločicama, spreman za vodovodne radove


Goxxy Flickr foto galerija

Gipsani zid za špajz

Sveže postavljen gipsani zid za špajz


Goxxy Flickr foto galerija

Okrečena kuhinja

Konačno okrečena kuhinja i ulazak u špajz


Goxxy Flickr foto galerija

Ostalo što je urađeno naravno možete videti u setu na Flickr-u. Stoga nemojte da se zadržavate samo na primeru ove četiri slike ;)

Osim urađenih radova u stanu, počeli smo polako da sakupljamo opremu za naš kutak. Kontaktirali smo majstora za kuhinju i već je čovek prionuo na posao, a Bilja i ja smo od mojih na poklon dobili ugradnu pećnicu, dok smo se za ravnu ploču sami morali otvoriti. Sve polako ide svojim putem i još malo pa ćemo završiti priču sa majstorima za renoviranje stana a počinjemo priču sa majstorima za opremanje stana. I naravno, kupovina nameštaja se podrazumeva.

Lagano, još malo pa smo završili. Jedva čekam dan kada ćemo se useliti i početi zajednički život. Odbrojavam ih, kao vojnik pred završetak služenja. Optimistička procena je da ćemo tačno na početak marta moći da se uselimo u stan. Držite palčeve!

1 comment: