Wednesday, August 20, 2008

Umalo upropaštena svadba

Ustvari, naslobi bi trebao da bude "Umalo upropaštena svadba - ne zna se još", ali 'ajde... videćemo... O čemu se zapravo radi...

Čovek bi pomislio da prilikom organizovanja nekog venčanja (u ovom slučaju - sopstvenog) najviše problema bi vam pravilo i najviše vremena oduzelo one male sitnice tipa: fotograf, muzika, dogovaranje, kićenje sale, kićenje svatova, mladina torta... gomila dogovaranja sa svim ljudima koje po prvi put vidite i ne znate šta da očekujete od njih jer nemate prethodna iskustva sa njima. I bili biste u pravu. Očekivali biste da veliku količinu vremena morate da potrošite na pravljenje pozivnica i pozivanje samih gostiju, kućne posete bliskim rođacima i odlazak do stričeva, kumova, braće i sestara kako biste ih lično pozvali. I ovde biste bili u pravu.

Ali, da li biste bili u pravu kada biste pomislili da će najviše problema da vam pričinjavam najosnovnija stavka u organizaciji svadbe, i to nedelju i po dana pre same svadbe - odnosno sala gde će se venčanje održati? U mom slučaju - bili biste u pravu, jer to se upravo i desilo. Još početkom maja avansirali smo pola para za salu, platili i bili sigurni da smo tu stvar rešili (u istoj sali je održano venčanje mog starijeg brata - pa je sala ustvari bila jedna od retkih stvari sa kojom smo imali izuzetno pozitivnog iskustva). E, pa koji andrak se dogodio?

Radnici stupili u štrajk i koriste nas kao ucenjivački potencijal da bi došli do plate koja kasni jedan mesec. Objekat je u privatnom vlasništvu i takve turbulencije su više nego očekivane prilikom preuzimanja firme od strane privatnika. Dogovor koji su napravili sa upravom - da rade sve ugovorene svadbe - prekršili su. Traže pare, inače smo ga mi za 30. avgust i sledeće stranke za 6. septembar - ispušili. Uprava zbog stupanja u štrajk nije u mogućnosti da im izađe u susret pošto sada ne mogu da od banke dobiju pare, jer su radnici - u štrajku. Treća strana cele priče - Biljana, ja i naši roditelji samo se žderemo. Mogući dogovor između uprave i radnika je na pomolu, ali više nikome ništa ne verujem. Boga pitaj na šta će sve ovo izaći...

Posle svega ovoga i Biljanu i mene glava boli aktivno i katastrofalno već dva dana. Šta reći više na konto ovog objekta, njegovih radnika i njegove uprave - osim: ništa. Više nisu vredni pomena. Odnosno - biće, ali nakon same svadbe. Eto zašto u poslednje vreme nisam aktivnije pisao i nisam spominjao svadbu. Što zbog prevelikih obaveza oko iste, a pogotovo u poslednje vreme zbog ovakvih najava i problema.


Ps. Dno dna jučerašnjeg dana bilo je crkavanje jedva godinu dana starog Samsung SyncMaster 960BF monitora. Prelepog, predobrog - ali eto, crče. Danas ide na servis. Sreća u trogodišnju garanciju...

5 comments:

 1. Glavobolje su sastavni deo organizovanja venčanja. Da vam nije napravila problem sala, napravilo bi vam nešto drugo.
  Samo polako i istrajno i sve će doći na svoje mesto.
  Želim vam mnogo sreće!

  ReplyDelete
 2. Uhh... slažem se apsolutno, sitnih glavobolja kada su u pitanju razni ljudi koje treba uklopiti, dogovoriti, ugovoriti, sve držati u glavi (u mom slučaju u Excel fajlu).

  Ali ovakva nenadana glavobolja, koja nam tako pravi probleme - nedelju i po dana pre svadbe - to niko nije očekivao. Užas... Izborićemo se mi sa tim, kako znamo i umemo.

  I hvala na lepim željama - ja sam jedan od retkih mladoženja koji izgleda jedva čeka da se oženi - pa makar i zbog toga da agonija sa štrajkom za svagda bude iza nas.

  Elem - predivna je priča o vašem venčanju. Ulepšala mi je dan :D

  ReplyDelete
 3. Ako će vam biti lakše, i nas su ispalili za prostor oko dve nedelje pre venčanja. Prvobitno je ono trebalo da bude na brodu Sirona, koji je mnogo lepši, elegantniji... ma, ono o čemu smo maštali. I baš u tom periodu su je prodavali... Naravno, mi smo morali da izvisimo!
  Glavobolja od nekoliko dana, a onda obijanje tabana i pronalaženje još boljeg rešenja. :)
  Pomislite samo na mir i sreću koju ćete graditi posle venčanja i sve će vam biti lakše!
  Inače, i moj muž se mnogo radovao i iščekivao venčanje. A o radosti na dan samog venčanja i da ne govorim. I mene je skroz iznenadio. :))
  Hvala. Baš mi je drago što vam se naša priča dopala!
  Samo hrabro napred!

  ReplyDelete
 4. Biće svakako lakše, ako znamo da nismo jedini :) Crnjak u celoj priči - zakupljeno još početkom maja, da bi do štrajka došlo pre par dana.

  Upravo čekam informacije da vidim da li su odlučili da rade te dve svadbe (našu i onu 6. septembra) ili ćemo da se "selimo".

  Hvala na svoj podršci! I meni, a svakako i Biljani će značiti.

  ReplyDelete
 5. Ajojjj pa to su bas bas neocekivani problemi!
  Nadam se da ce uprava i strajkaci biti razumni i ispostovati vas koji nikakve veze sa njihovim strajkom nemate...

  Kako se moja svadba blizi skoro svaki drugi treci dan obilazim salu i pricam sa upravom kako bi obezbedio da sve funkcionise kako smo zamislili, ali svestan sam upravo tako nekih "sitnica" koje mogu da te sasvim neocekivano pogode...

  ReplyDelete