Ko je Goxxy?

Dakle, ko je taj idiot koji trtlja po ovim stranicama i uzima vam toliko dragoceno vreme? Ko je on i zašto radi to što radi? I koji đavo se on nalazi pametan da vam išta piše, da vas savetuje ili nešto preporuči, ili - što je najgore - ispriča šta se dešava u njegovom životu?

Odakle i kako?

Elem, čovek koji stoji iz ovog nadimka sam ja, Goran Ratković. Drugo muško čeljade po redu u porodici Ratkovića, čudne mešavine krvi i gena iz Čačka i Medveđe, a inače rođeni i verovatno do kraja života verni pančevac. Rođen '79 godine, pre nego što je vrli vladar SFRJ otegao papke i pre nego što je cela država u kojoj sam se rodio počela raspadati. To je verovatno priča većine vas koji ovo čitate, siguran sam. Ovan u znaku, ovan u podznaku ćoroskopa, koza (iliti opet po drugim interpretacijama - ovan) u kineskom horoskopu. Valjda zato volim dosta zelenu salatu i povrće.


Put do današnjeg dana

Dakle, drugo čeljade. Što ne znači da sam bio omiljeno dete. Niti znači da sam bio manje omiljen, svakako, ali znate kako se kaže - mlađi su mezimci. Ne, ja naprotiv - mrzim da sam mezimac roditeljima. Završio sam osnovnu kao vukovac, srednju kao odličan sve četiri godine što mi je "itekako pomoglo" u životu. Cenim da to nije bio uzaludan trud, ali pobogu, to se moglo potrošiti pametnije. I trud i vreme i ideje.

Diplomirao sam krajem 2007. godine, napokon. Zašto napokon? Pa, upisao sam Saobraćajni fakultet u Beogradu 1998 godine, da bih doživeo bombardovanje 1999. Zaposlio se sledeće i do dana današnjeg radim i studiram paralelno. Čak sam u nekim momentima uspeo da pored fakulteta, učenja, crtanja radova, rada na poslu, viđana sa drugovima i devojkom uklopim i snimanje filmova, pa i služenje vojnog roka u civilnoj službi. Tada sam već pomišljao da bi životni poziv trebao da mi bude: žongler.

Radim u pančevačkoj firmi koja jako blisko sarađuje sa engleskim i američkim kompanijama, razvijajući software ili aplikativni software za njih. Ja tu upadam kao modni savetnik. Dizajner, odnosno, radeći uglavnom za web, trudeći se da sve bude lepo, fino, glatko i naravno WAI, CSS i HTML validno. Zadovoljan sam poslom jer me ispunjava (ponekada i iritira, ali uglavnom ovo prvo) a i društvo je uvek dobro.


Volim i ne volim

Koga interesuje nešto više o nekoj osobi, tražiće šta voli i ne voli. Stoga i ovaj deo, ako vas baš interesujem. Jedno veliko DA je uvek namenjeno Biljani (njoj naročito i konstantno), Ladi (bilo kojoj), Sputniku, lepim automobilima, planini Zlatibor, rotkvicama, zelenoj salati, piletini na roštilju, sunčanom vremenu sa 25 stepeni Celzijusa, moru i vodi, kombuhi, kući, psima i mačkama... uhhh... ima mnogo toga, dopuniću listu vremenom, sigurno.

A šta ne volim? Jedno ogromno NE ide političarima, ljudima koji ne poštuju rokove, saobraćajnim gužvama, uslovljavanju, mržnji, vojsci i celom konceptu "narodne" vojske... uhhh... i ovde ima puno toga, ali se nadam da se lista neće širiti...


Čemu ovaj blog?

Nastao je 22. septembra 2005 godine, tačno u 12 časova i 33 minuta. Kao velika pomama za blogovima u to vreme, verovatno je i moj nastao tako. Poveden željom da i "ja kažem nešto" i da se moj glas čuje. Naravno, ako iko taj glas bude hteo da čuje, odnosno da ga čita.

Vremenom mi je postao vrlo drag i jedna vrsta ventila za sve dnevne frustracije ili događaje, pa sam ga oberučke prihvatio i staram se o njemu najbolje što mogu. Do sada je promenio jedno 7-8 puta svoj izgled, a od početka 2007 godine menja izgled kvartalno. Odnosno sa godišnjim dobima, ako neko ne razume. Stoga i trenutni izgled (koji god da je u pitanju).

Možda i bude imao pretenziju da pretekne moj lični sajt, jer mi je toliko lak za održavanje da ne mogu da ga se odraknem i da hoću. A neću, naravno. Videćemo. Ostaće u formi u kojoj jeste, jedino može da promeni URL adresu. A izgled, teme i ostalo - ostaje. Sadržaj se samo može dodavati i dodavati vremenom, zar ne?

BTW, jako mi je drago što vam se blog dopada, pogotovo letnja verzija za 2007. godinu. Oko nje sam se baš potrudio i sve je mojih ruku delo - od boja, slike i crteža u pozadini.


A kako Goxxy izgleda?

Ne verujem da ima ljudi koje to interesuje, ali hajde... možda je zaista neko toliko dokon da hoće da sazna sve o meni, pa još i to kako izgledam. Ako je još i neko žensko čeljade u pitanju i ima neke namere - razočaranje će joj biti veće :) Najpre zato što sam već rezervisan do kraja života, stoga džaba vam novci, moji sinovci. Ili sinovke :)

Ali ako baš želite, imate galeriju na Flickr-u. A ostale linkove koji bi vas mogli interesovati, imate na ovoj stranici.


Saznajte nešto više o meni

A ako vas ipak interesuje nešto više o meni, pisao sam o nekim svojim interesima, omiljenoj muzici, stvarima kojima se zamajavam... Toga imate u linkovima ispod :)

No comments:

Post a Comment